Кредити в Україні можуть подешевшати вже наступного року, – Гончарук

Прем'єр-міністр розповів, наскільки можуть подешевшати кредити в Україні

Завдяки низькому рівню інфляції в Україні можуть подешевшати кредити. Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук в ефірі програми "Свобода слова".

Прем'єр зазначив, що одним з головних завдань уряду і НБУ є робота над здешевленням кредитування в країні. Завдяки інфляції на рівні 5,1%, чого давно не було, можна розглядати варіанти зниження відсоткових ставок за кредитами. Зокрема, для бізнесу кредити можуть подешевшати вже навесні 2020 року.

"Ми поставили собі мету - щоб, умовно, вже навесні бізнес міг розраховувати на отримання кредитів під 16% річних, влітку - близько 14%, восени - під 12% річних в гривні", – зазначив Гончарук.

Раніше "Коментарі" писали, що президент України Володимир Зеленський заявив про старт державної програми "повертайся і залишайся": тим, хто хоче повернутися в Україну, пропонуються кредити для власної справи зі ставками у 5%, 7% і 9%. Експерти розповіли про те, наскільки цю ініціативу реально втілити в життя і які підводні камені можуть бути при її реалізації.