Головна Новини Бізнес економіка Рекорди десятиріччя: зростання і спад населення, кількість робочих місць та інші надзвичайні події
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекорди десятиріччя: зростання і спад населення, кількість робочих місць та інші надзвичайні події

Нинішній рік є останнім у нинішньому десятилітті, тому настав час підбивати підсумки

17 грудня 2019, 00:12 comments1905
Поділіться публікацією:
Рекорди десятиріччя: зростання і спад населення, кількість робочих місць та інші надзвичайні події

Фінансисти в кінці кожного року підбивають певні підсумки. Тим більше, зараз ми стоїмо на порозі нового десятиліття і можна сміливо сказати, яким країнам і в яких напрямках вдалося досягти найкращих результатів, а які результати зовсім не радують. Про підсумки 2010-х пишуть "Вести.Экономика".

За підсумками 2010-х найбільш активним центробанком у світі став ЦБ Бразилії. Протягом останніх десяти років він 25 разів знижував облікову ставку і 24 рази її підвищував. У той час як найбільш пасивним став центробанк Японії, який тільки раз підвищив облікову ставку і більше нічого не робив.

Найбільше населення зросло в Індії – на 149 млн чоловік, у той час як рекордний спад населення був зафіксований у Сирії – мінус 4 млн осіб.

На ринку праці за останні 10 років відзначилися США. У той час як з 2000 по 2010 рр. кількість робочих місць зменшилася на 1 млн, у протягом останнього десятиліття в Америці додалося 22,4 млн робочих місць.

Одним з найцікавіших моментів у світі економіки за останні 10 років стали негативні ставки. Ще в 2010 році навряд чи хтось міг припустити, що через кілька років у світі з'являться облігації з негативною прибутковістю. На той момент таких цінних паперів не існувало. Але вже в 2019 році обсяг облігацій зі ставкою менше 0 зріс до 17 млрд дол.

Серед державних цінних паперів кращу динаміку продемонстрували 30-річні трежеріс. На початку 2010-х прибутковість по цих облігаціях становила близько 4,65%, тоді як зараз – 2,26%.

У той же час кращими фондовими активами стали цінні папери США. За кожен вкладений долар інвестори могли отримати 3,46 дол. У той же час грецькі акції продемонстрували рекордне падіння. За кожен долар інвестицій можна отримати тільки 61 цент.

Серед сировинних активів найгірша динаміка зафіксована на ринку нафти. Вартість бареля знизилася на 29%, у той час як золото демонструє дуже хорошу динаміку – унція цього металу подорожчала на 34%.

Найбільш обговорюваним активом останнього десятиліття стали криптовалюти. Незважаючи на рекордний зліт і не менш рекордне падіння, Bitcoin залишається абсолютним лідером серед всіх активів. На сьогоднішній день він в 90 разів дорожче, ніж був у 2010 році.

У той же час найгіршою валютою в минулому десятилітті став кьят М'янми. Якби у 2010 році в цю валюту було вкладено один долар, то зараз від нього залишилося б лише 0,004 долара.

Раніше "Коментарі" писали, що прем'єр-міністр Олексій Гончарук розповів, наскільки можуть подешевшати кредити в Україні в 2020 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!