Головна Новини Бізнес економіка Оператор ГТС України отримав сертифікацію ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Оператор ГТС України отримав сертифікацію ЄС

В Європейському енергетичному співтоваристві відзначили, що НКРЭКУ необхідно буде контролювати діяльність Оператора ГТС України

17 грудня 2019, 20:50 comments1584
Поділіться публікацією:
Оператор ГТС України отримав сертифікацію ЄС

Оператор газотранспортної системи України (ГТС) отримав сертифікацію Євросоюзу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Європейського енергетичного співтовариства.

У повідомленні наголошується, що Оператор ГТС створений згідно з європейським законодавством. Також в Європейському енергетичному суспільстві нагадують, що компанія стане незалежним системним оператором з 1 січня 2020 року.

Сертифікацію буде проводити Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ), яка повинна стежити за фінансовою діяльністю Оператора ГТС, на яку можуть впливати несанкціоновані відбір газу та платіжні зобов'язання. Після відділення від компанії "Нафтогазу" НКРЭКУ необхідно буде оцінити наскільки насправді Оператор ГТС юридично незалежний від "Нафтогазу".

Раніше "Коментарі" писали, що оператори ГТС України і Польщі підписали угоду про співпрацю, яка базується на законодавстві ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!