Головна Новини Бізнес економіка Верховна Рада прийняла закон про видобуток бурштину в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада прийняла закон про видобуток бурштину в Україні

Дозволи на видобуток бурштину в Україні можна буде придбати на аукціоні на майданчику ProZorro

19 грудня 2019, 23:43 comments1885
Поділіться публікацією:
Верховна Рада прийняла закон про видобуток бурштину в Україні

Верховна Рада України 279 голосами "за" прийняла законопроект №2240, який регулює видобуток бурштину. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з новим законом, в Україні будуть введені єдині дозволи на розвідку з правом видобутку бурштину. Такі дозволи поширюються на ділянки до 10 га і будуть діяти до 5 років. Реалізовувати їх планують через електронні аукціони ProZorro.

Доступ до покладів бурштину в нашій країні будуть регулювати шляхом встановлення права земельних сервітутів та визначення окремої статті 971 Земельного кодексу для проведення розвідувальних і видобувних робіт на порушених землях.

Закон також передбачає кримінальну відповідальність за незаконний видобуток корисних копалин, а також адміністративну відповідальність за недотримання правил рекультивації землі.

Раніше "Коментарі" писали, що сьогодні Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за кнопкодавство. Голосування за іншу особу буде каратися штрафом від трьох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Досудове розслідування за фактом голосування за іншого нардепа буде здійснювати Державне бюро розслідувань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!