Головна Новини Бізнес економіка Сьогодні у Мінську продовжаться газові переговори у тристоронньому форматі
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні у Мінську продовжаться газові переговори у тристоронньому форматі

За словами міністра енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржеля, українська сторона налаштована відстоювати свою позицію

20 грудня 2019, 09:21 comments1738
Поділіться публікацією:
Сьогодні у Мінську продовжаться газові переговори у тристоронньому форматі

Сьогодні, 20 грудня, у Мінську продовжаться переговори у тристоронньому форматі щодо транспортування газу. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Зазначається, що єврокомісія братиме участь у переговорах в онлайн-режимі. Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель розповів, що незалежно від місця переговорів чи обстановка наша сторона відстоюватимете українську позицію.

"Нам необхідно отримати справедливу оплату за транспортування газу Україною та забезпечити енергетичну безпеку в регіоні. Від цього виграє кожен кінцевий споживач, адже продовження договору на транспортування газу сприятиме стабільності на ринку, а відповідно — зменшенню ціни на газ", – підкреслив Оржель.

Нагадаємо, один із етапів тристоронніх газових переговорів відбувся вчора, 19 грудня, у Берліні. Там Україна, Росія і Єврокомісія склали протокол, який буде сприяти якнайшвидшому підписанню договору про транзит російського газу через територію нашої країни. Як зазначив Оржель, тепер ці напрацювання необхідно узгодити керівництву України та Росії.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Берліні розпочався п'ятий раунд переговорів про транзит російського газу по території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!