Головна Новини Бізнес економіка Держава може припинити відшкодування ПДВ великим промпідприємствам, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Держава може припинити відшкодування ПДВ великим промпідприємствам, - ЗМІ

У ЗМІ з'явилася інформація, що у сфері великої промисловості не зможуть відшкодувати ПДВ

20 грудня 2019, 14:20 comments2562
Поділіться публікацією:
Держава може припинити відшкодування ПДВ великим промпідприємствам, - ЗМІ

Держава може призупинити відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) великим промисловим підприємствам. Про це повідомив "Мінпром", посилаючись на джерело в Державній податковій службі.

Повідомляється, що міністр економіки України Тимофій Милованов збирається підписати з представниками промисловості меморандум, щоб зафіксувати основні проблеми промпідприємств та шляхи їх вирішення. При цьому міністр заявив про необхідність створення стратегії розвитку вітчизняної промисловості. Раніше Милованов оцінив очікуване падіння промвиробництва в Україні на рівні 0,6%. А ось за даними Держслужби статистики, у жовтні спад промисловості досяг 5%. Крім того, з вересня падає виплавка сталі на українських металургійних підприємствах.

Експерти ринку заявляють: щоб подолати кризу в промисловості державі потрібно послабити тарифну та рентну політику, а також підвищити пропускну здатність "Укрзалізниці". Оскільки компанія в останні місяці не може впоратися з проблемою своєчасного транспортування експортних вантажів у напрямку портів і західного кордону. Також відзначають ще одну важливу проблему — своєчасне відшкодування ПДВ для підприємств, що відвантажують більшу частину своєї продукції на експорт. Відзначається, що в останні роки держава справно відшкодовувала ПДВ великій промисловості. Тому різке припинення відшкодування негативно позначиться на роботі компаній і дестабілізує українську економіку.

Так, насамперед збитки понесуть підприємства гірничо-металургійного комплексу (ГМК), що відправляють на експорт більше 80% продукції. Оскільки зараз висока вартість сировини і низькі ціни на кінцеву продукцію не дозволяють металургійним підприємствам створювати суттєві фінансові резерви. Крім того, криза на підприємствах ГМК автоматично спричинить за собою виникнення проблем у суміжників. Експерти впевнені, що це призведе до затягування і невиплати грошей за раніше укладеними контрактами і зривів договірних зобов'язань перед підрядними організаціями. А також для промислових міст найбільшою кризою може стати несвоєчасна виплата заробітних плат, або зовсім припинення. Видання повідомляє, що це спричинить невиплату податків, утримуваних з зарплат, а відповідно — проблеми з виплатою пенсій і зарплат бюджетникам.

Раніше "Коментарі" писали, що експерти розповіли про причини спаду промисловості та дали прогноз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!