Головна Новини Бізнес економіка Росія готова виплатити «Нафтогазу» борг у сумі 3 млрд доларів, – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готова виплатити «Нафтогазу» борг у сумі 3 млрд доларів, – ЗМІ

У ЗМІ з'явилася інформація, до чого прийшли газові переговори з Росією і як Україні відшкодують борг

20 грудня 2019, 14:08 comments2666
Поділіться публікацією:
Росія готова виплатити «Нафтогазу» борг у сумі 3 млрд доларів, – ЗМІ

Росія пропонує Україні 3 млрд доларів в якості газового арбітражного врегулювання, повідомляє Reuters про хід газових переговорів з приводу транспортування російського газу на територію України після закінчення газового контракту в кінці цього року.

Так, "Газпром" готовий виплатити "Нафтогазу" близько 3 млрд доларів за припинення судового розгляду через газ. Ця сума відповідає рішенням Стокгольмського арбітражу.

Відзначається, що Міненерго Росії і "Газпром" не відповіли на запити щодо коментарів, а Міністерство енергетики України і "Нафтогаз" від коментарів відмовилися.

Тим часом, у російських ЗМІ рішення арбітражу називають "суто політичним" і заявляють, що у Києва також є борг перед РФ. Крім того, повідомляється, що поки йдуть переговори Мінську, в РФ знову прибув лідер партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук на "свої" переговори з російським президентом Володимиром Путіним і віце-прем'єр-міністром фінансів Антоном Сілуановим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Мінську тривають газові переговори в тристоронньому форматі. За словами міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржеля, українська сторона налаштована відстоювати свою позицію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!