Головна Новини Бізнес економіка Кремль заплатить по "Стокгольму": Україна і Росія погодили контракт на транзит газу на 5 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль заплатить по "Стокгольму": Україна і Росія погодили контракт на транзит газу на 5 років

Контракт на транзит газу можуть продовжити після 2024 року, - Оржель

21 грудня 2019, 12:47 comments1710
Поділіться публікацією:
Кремль заплатить по "Стокгольму": Україна і Росія погодили контракт на транзит газу на 5 років

Росія і Україна підпишуть контракт про транзит російського газу по українській території в Євросоюз терміном на 5 років. Про це заявив на брифінгу міністр енергетики Олексій Оржель.

"Новини добрі... Тепер дуже важливо попрацювати, реалізувати це практично на юридичних документах... Що дуже важливо — транзит буде", — сказав чиновник.

За словами міністра, в документі передбачена його пролонгація терміном на 10 років.

"Транзит на 5 років з можливістю пролонгації на тих умовах, які передбачені на перші 5 років, ще на наступні 10 років. Обсяги, які в подальшому можуть бути переглянуті або просто продовжені на наступні 10 років ", — сказав він.

Оржель пояснив, що контрактом гарантується мінімальний обсяг транзиту в розмірі 65 млрд куб. м в перший рік контракту і по 40 млрд кубометрів газу в наступні 4 роки.

Також міністр додав, що Росія виплатить борг України за рішенням Стокгольмського арбітражу.

"Величина (транзиту), яка зафіксована у рішеннях Стокгольмського арбітражу буде виплачена грошима і буде виплачена, якщо ми відповідно реалізуємо всі позиції пакетні ще до Нового року. Тобто Україна, безпосередньо компанія НАК "Нафтогаз" отримає за рішенням Стокгольму три мільярди доларів, тобто 2,9 млрд", — сказав Оржель.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 20 грудня Росія, Україна та Європейська комісія досягли домовленості щодо принципових позицій щодо транзиту газу через територію нашої країни в країни Євросоюзу. Також відомо, що була досягнута домовленість про врегулювання взаємних претензій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!