Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, скільки грошей українці витрачають на алкоголь щомісяця
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки грошей українці витрачають на алкоголь щомісяця

У Держстаті розповіли про середньостатистичні витрати українців на алкоголь

21 грудня 2019, 16:54 comments3101
Поділіться публікацією:
Стало відомо, скільки грошей українці витрачають на алкоголь щомісяця

Середньостатистична українська сім'я витрачає в середньому 1200 грн в місяць на алкогольні напої. Про це повідомляє Державна служба статистики України, за результатами даних за I півріччя поточного року.

При цьому, мешканці міст витрачають на алкоголь більше на 400 грн, ніж жителі сільської місцевості: 1300 грн і 900 грн відповідно. А от сім'ї, у яких є діти, виділяють зі свого бюджету на алкогольні напої 1100 грн, це трохи менше, ніж витрати бездітних пар – 1200 грн. Також повідомляється, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, видатки населення на алкоголь залишилися такими ж. Тобто, і в 2018 році середня сума "алкогольних" витрат становила 1200 грн на одну родину в місяць.

Крім того, в Держстаті зазначили, що кожен місяць середньостатистична українська сім'я віддає 9600 грн на харчування, алкоголь, тютюнові вироби, відпочинок, а також оплату комунальних і транспортних послуг.

Раніше портал "Коментарі" розповів, в яку суму обійдеться українцям у цьому році новорічний стіл. Зокрема, на алкогольну складову столу доведеться витратити близько 100 грн за пляшку шампанського, а ось коньяк буде коштувати як мінімум дорожче в 1,5 рази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!