Головна Новини Бізнес економіка Росія дала Україні пораду, як управляти газотранспортною системою
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія дала Україні пораду, як управляти газотранспортною системою

Новак радить знижувати витрати на українську газотранспортну систему

27 грудня 2019, 14:02 comments1887
Поділіться публікацією:
Росія дала Україні пораду, як управляти газотранспортною системою

Росія дала рекомендації Україні, як керувати газотранспортною системою. Міністр енергетики Росії Олександр Новак вважає, що Київ повинен скорочувати пропускну спроможність газотранспортної системи і знижувати витрати на її утримання, пише "Інтерфакс — Україна".

За словами російського чиновника, вони ніколи не відмовлялися від використання української ГТС, але вона, швидше за все, навряд чи буде використовуватися в такому обсязі, як раніше, коли через цю газотранспортною систему прокачувалось порядку 90-100 млрд кубічних метрів газу. Також він зазначив, що при переговорах піднімалося питання про те, що ГТС України досить зношена і що Києву потрібно знизити витрати на її зміст, підвищити ефективність, зменшити пропускну здатність і, звичайно, зайнятися модернізацією реального обсягу, який може бути використаний.

Раніше "Коментарі" писали, що запаси блакитного палива в підземних сховищах газу України 27 листопада становили 20,919 млрд куб. м, що на 0,31% менше, ніж за добу до цього. Також ми писали, що експерти для видання "Коментарі" проаналізували слова прем'єр-міністра України Олексія Гончарука щодо того, що цієї зими українці будуть захищені від можливих коливань ціни на газ. Мовляв, навіть прийнята відповідна програма. Водночас, екс-голова Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна вважає, що зростання цін на газ – неминучий внаслідок запланованого підвищення тарифів на транспортування блакитного палива.

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!