Головна Новини Бізнес економіка В Україні рекордно подорожчали яблука
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні рекордно подорожчали яблука

Ще більше яблука подорожчали в Таджикистані, Узбекистані, а також у Грузії

31 грудня 2019, 17:13 comments2186
Поділіться публікацією:
В Україні рекордно подорожчали яблука

Оптові ціни на яблука в Україні за останній рік в середньому виросли на 85%. Про це свідчать дані порталу EastFruit.

Відзначається, що запаси яблук у сховищах у грудні 2019 року набагато менше, ніж у цей же період 2018 року. Однією з основних причин цього називають зниження виробництва в нинішньому році, а також великим попитом восени. Крім того, садівники прогнозують, що ціни на яблука в Україні навесні 2020 року зростуть ще більше.

На тлі високих цін на українську продукцію, а також із урахуванням невеликих запасів у сховищах, все більше зростає імпорт польських яблук в Україну.

У той же час, у Польщі ціни вросли на 64%, в Росії – на 24%, а в Молдові – на 74%. Більше, ніж в Україні яблука подорожчали в Таджикистані, Узбекистані, а також у Грузії, де ціни в середньому зросли в 2,5 – 3 рази, порівняно з минулим сезоном.

Раніше "Коментарі" писали, що дослідники з Університету Вашингтона вивели новий сорт яблук, які при правильному зберіганні можуть залишатися свіжими до одного року. Новоспечений сорт червоних яблук отримав назву "Космічний хрускіт". Його поява стала наслідком тривалих досліджень по схрещуванню безлічі різновидів даного фрукта.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!