Головна Новини Бізнес економіка ГТС переведена в частковий «реверс» через низькі обсяги транзиту
commentss НОВИНИ Всі новини

ГТС переведена в частковий «реверс» через низькі обсяги транзиту

ГТС України частково працює в реверсному режимі

3 січня 2020, 17:14 comments2320
Поділіться публікацією:
ГТС переведена в частковий «реверс» через низькі обсяги транзиту

"Оператор ГТС України" повністю забезпечує транзит газу з Росії в країни Євросоюзу і Молдову в режимі 35-45 млн кубометрів на добу, що забезпечує виконання заявки "Газпрому" в повному обсязі. Про це повідомляє прес-служба "Оператора".

Зазначається, що "Оператор ГТС" отримує повну оплату добової потужності на відповідних вхідних і вихідних точках з розрахунку 65 млрд кубометрів, які були заброньовані "Газпромом" на 2020 рік згідно з умовами нового газового контракту.

"Це підтверджує очевидні переваги принципу "качай або плати", який раніше було впроваджено в українське енергетичне законодавство згідно з європейськими нормами", — йдеться в повідомленні.

Крім того, газотранспортна система України через високу температуру частково працює в реверсному режимі.

"Попит споживачів в східних та південних регіонах України забезпечується транспортуванням газу з підземних сховищ газопроводом Союз в напрямку "захід-схід". Відповідно, попередні інвестиції в підготовку реверсної схеми роботи ГТС себе виправдали", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв сайт "Коментарі", в "Укртрансгазі" відзвітували про роботу за 2019 рік. Зокрема, у минулому році був збільшений обсяг транзиту російського газу по ГТС України, а також запаси газу в ПСГ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!