Головна Новини Бізнес економіка Нафта різко подорожчала на новинах про ракетний обстріл авіабаз США в Іраку
commentss НОВИНИ Всі новини

Нафта різко подорожчала на новинах про ракетний обстріл авіабаз США в Іраку

Вартість нафти відреагувала на ракетні удари в Іраку

8 січня 2020, 03:59 comments3166
Поділіться публікацією:
Нафта різко подорожчала на новинах про ракетний обстріл авіабаз США в Іраку

Ціни на нафту виросли приблизно на 4% після повідомлень про те, що Іран запустив ракети в напрямку двох американських баз в Іраку. Оскільки атака була спрямована на нафтові об'єкти, було неможливо оцінити, чи був сплеск поспішним рефлексом, чи початком тривалого підйому. Про це повідомляє The New York Times.

Поки потоки нафти не були порушені, і немає ніяких ознак того, що Іран буде прагнути затруднити торгівлю паливом, наприклад, закривши Ормузьку протоку, вузький канал, через який проходять нафтові танкери, коли покидають Перську затоку.

Керівник дослідження ринку нафти дослідницької фірмі Rystad Energy Бьорнар Тонхауген зазначає, що зараз ринки реагують тільки на ймовірність того, що щось може статися.

Варто відзначити, що вартість нафти марки Brent за кілька годин злетіла зі 63,8 дол. за барель до 70,83 дол. за барель. Нафта марки WTI подорожчала до 65,5 дол. за барель. Напередодні її вартість становила 62,7 дол. за барель, а тиждень тому ф'ючерси торгувалися по 61 дол. за барель.

У той же час американські експерти відзначають, що ринки настільки звикли до надлишку нафти на світовому ринку, що їх вже не так хвилює напруженість у регіоні Перської затоки, як раніше. "Нафта стала зламаним барометром для вимірювання напруженості на Близькому Сході", – заявила глава відділу глобальної сировинної стратегії інвестиційного банку RBC Capital Markets Хелима Крофт.

Раніше "Коментарі" писали, що Іран здійснив ракетний обстріл військових баз США в Іраку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!