Головна Новини Бізнес економіка Міжнародні резерви України рекордно зросли в 2019 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародні резерви України рекордно зросли в 2019 році

Золотовалютні резерви України оновили семирічний максимум

8 січня 2020, 21:52 comments2683
Поділіться публікацією:
Міжнародні резерви України рекордно зросли в 2019 році

Протягом 2019 року міжнародні резерви України зросли на 22% – до 25,3 млрд дол. у доларовому еквіваленті станом на 1 січня 2020 року. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

Наголошується, що це рекордна цифра за останні 7 років, обсяг міжнародних резервів України в останнє був більшим у грудні 2012 року. Крім того, цей показник перевищив останній прогноз Нацбанку, який у жовтні в Інфляційному звіті за жовтень 2019 року очікував зростання міжнародних резервів до 23 млрд дол.

У НБУ відзначають, що таких показників вдалося досягти завдяки сприятливій ситуації на валютному ринку, яка, у свою чергу, пояснюється прискоренням економічного зростання, а також іноземним капіталом, який останнім часом стабільно заходить в Україну.

Раніше "Коментарі" писали, що в листопаді 2019 року міжнародні резерви України зросли на 2,5% і досягли 21,9 млрд дол. Також у листопаді минулого року на міжбанківському валютному ринку Нацбанк купив майже 900 млн дол., що перевищило витрати на обслуговування та погашення державного боргу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!