Головна Новини Бізнес економіка Озвучені втрати України від запуску «Турецького потоку»
commentss НОВИНИ Всі новини

Озвучені втрати України від запуску «Турецького потоку»

Стали відомі наслідки запуску "Турецького потоку" для України

9 січня 2020, 10:59 comments1839
Поділіться публікацією:
Озвучені втрати України від запуску «Турецького потоку»

Через запуск  "Турецького потоку" зниження транзиту газу через Україну в 2020 році складе близько 15 млрд куб. м. Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава компанії "Оператор ГТС України" Сергій Макогон.

За його словами, з 1 січня транзит газу через Україну у Балканському напрямку здійснюється тільки для потреб Молдови і Румунії, в той же час Туреччина, Болгарія та інші країни вже не отримують газ через Україну.

Макогон зазначив, що Україна шукає інші шляхи для використання існуючої інфраструктури і вже добилась створення на її базі нового коридору для постачання газу в Україну з Болгарії, Туреччини і Греції в обсязі до 15,8 млн куб. м на добу.

Як повідомляло видання "Коментарі", 8 січня в Стамбулі конгрес-центрі "Халідж" пройшла урочиста церемонія запуску магістрального газопроводу "Турецький потік", який буде постачати газ з Росії в Туреччину і південну Європу.

Загальна потужність газопроводу "Турецький потік" складе 31,5 млрд кубометрів, причому перша лінія доставить споживачам 15,75 млрд кубометрів газу. Друга нитка трубопроводу буде поставляти таку ж кількість російського газу в Європу через Болгарію, Угорщину та Сербію.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!