Найдорожчі продукти в Україні: Держстат опублікував динаміку цін за 2019 рік

За даними Держстату щодо цін на продукти, найбільше подорожчали гречка і яблука, а подешевшали - цибуля та морква

Державна служба статистики України опублікувала дані про зміни цін на продукти у минулому році. Про це повідомляється на сайті відомства.

Так, найбільше в 2019 році подорожчала гречана крупа – ціна зросла на 11 грн, яблука -7 грн, варена ковбаса і сметана – 6 грн, картопля і риба – 5 грн, а також підвищилася вартість яловичини і свинини – на 4 грн. Дорожче стали обходитися українцям і хліб, макарони, пшоно, молоко, сир, вершкове масло та цукор. Алкоголь – вино, пиво і горілка - також подорожчав на 2-4 грн.

А ось подешевшали майже на гривню і менше рис, пшеничне борошно, манна крупа, ячна крупа, олія та сало. Ще більше впали ціни на такі продукти: на 2,70 грн подешевшало куряче філе, 2,8 грн – білокачанна капуста, 3,5 – яйця, 7,5 – ріпчаста цибуля, 4,4 – буряк, 5,5 - морква.

Зазначимо, що різниця в цінах ґрунтується на даних Держстату за грудень 2019 і 2018 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов розповів, чому курс долара в Україні до кінця 2019 року значно впав, а ціни на продукти не знижуються.