Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Державна служба статистики
України опублікувала дані про зміни цін на продукти у минулому році. Про
це повідомляється на сайті відомства.
Так, найбільше в 2019 році подорожчала
гречана крупа – ціна зросла на 11 грн, яблука -7 грн, варена ковбаса і
сметана – 6 грн, картопля і риба – 5 грн, а також підвищилася вартість яловичини
і свинини – на 4 грн. Дорожче стали обходитися українцям і хліб, макарони,
пшоно, молоко, сир, вершкове масло та цукор. Алкоголь – вино, пиво і горілка — також
подорожчав на 2-4 грн.
А ось подешевшали майже на гривню і менше
рис, пшеничне борошно, манна крупа, ячна крупа, олія та сало.
Ще більше впали ціни на такі продукти: на 2,70 грн подешевшало куряче філе, 2,8
грн – білокачанна капуста, 3,5 – яйця, 7,5 – ріпчаста цибуля, 4,4 – буряк, 5,5 —
морква.
Зазначимо, що різниця в цінах ґрунтується
на даних Держстату за грудень 2019 і 2018 років.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій
Милованов розповів, чому курс долара в Україні до кінця 2019 року
значно впав, а ціни на продукти не знижуються.
Новини партнерів
Новини