Головна Новини Бізнес економіка «Індекс Біг-Мака»: реальний курс гривні повинен становити 10,05 грн. за долар
commentss НОВИНИ Всі новини

«Індекс Біг-Мака»: реальний курс гривні повинен становити 10,05 грн. за долар

«Індекс Біг-Маку» показав реальний курс валют в нашій країні

16 січня 2020, 19:45 comments2571
Поділіться публікацією:
«Індекс Біг-Мака»: реальний курс гривні повинен становити 10,05 грн. за долар

Українська гривня стала однією з найбільш недооцінених валют світу. Реальний курс нацвалюти в нашій країні має бути на рівні 10,05 грн. за долар. Про це з посиланням на дослідження журналу The Economist, який розраховує курси валют світу за паритетом купівельної здібності, пише Громадське.

Дослідження, яке вперше провели у 1986 році, оцінює вартість бургерів в "МакДоналдс" у всіх країнах світу з її вартістю в США.

Згідно з даними останнього дослідження, "Біг-Мак" в Україні коштує 57 грн. (59 грн. станом на сьогоднішній день), у той час у США його вартість становить 5,67 дол. З урахуванням цих даних, курс долара в Україні повинен становити 10,05 грн. за долар.

Згідно з "Індексом Біг-Мака" найбільш недооціненими валютами у світі протягом останнього року стали південноафриканський ранд (62%) і російський рубль (61,2%). У той же час, найбільш переоціненою валютою назвали швейцарський франк, який повинен коштувати на 18,4% менше.

Варто відзначити, що "індекс Біг-Мака" визначається для того, щоб дізнатися, яким є реальний курс валют певній державі. Продукцію McDonald's вибрали для того, щоб скласти цілісну картинку того, що відбувається. Розрахунковою одиницею вважається бургер "Біг-мак". Саме він представлений в больнистве країн світу і містить багато компонентів, щоб зрозуміти, яка вартість продукту в тій або іншійкраїні.

Індекс дозволяє, наскільки не відповідає вартості валют у країн, де рівень доходів народяться приблизно на одному рівні.

Рік тому курс гривні по "індексу Біг-Маку повинен був бути на рівні 9,68 грн. за долар.

Раніше "Коментарі" писали, що експерти пояснили зниження курсу гривні і дали прогноз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!