Головна Новини Бізнес економіка Темпи зростання світової економіки стрімко знижуються: в 2019 році досягли рівня 2008 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Темпи зростання світової економіки стрімко знижуються: в 2019 році досягли рівня 2008 року

Економісти занепокоєні стрімким зниженням світової економіки

16 січня 2020, 23:57 comments1907
Поділіться публікацією:
Темпи зростання світової економіки стрімко знижуються: в 2019 році досягли рівня 2008 року

Темпи зростання світової економіки в 2019 році знизилися до показників часу глобальної фінансової кризи 2008 року. Крім того, зростаюча напруженість між країнами може стати причиною уповільнення глобального зростання в нинішньому році. Про це йде мова в доповіді "Світова економічна ситуація і перспективи", опублікованому Конференцією ООН з торгівлі і розвитку (ЮНКТАД), передає "Прайм".

У доповіді говориться, що зростання світового валового продукту в минулому році знизилося до 2,3%, а це найнижчий показник з періоду 2008-2009 років, коли світ був занурений у глобальну фінансову кризу. Крім того, негативний вплив на ситуацію також чинять тривалі торговельні суперечки і невизначеність в області світової політики.

Експерти ЮНКТАД кажуть, що уповільненню зростання економіки сприяє зростаюча незадоволення соціальною та екологічною якістю економічного зростання, а також широко поширеною нерівністю і посилюється кліматичною кризою.

Експерти відзначають, що якщо економіка буде розвиватися за кращим сценарієм, то в 2020 році можливе невелике зростання темпів глобального зростання економіки – до 2,5%, а в 2021 році – на 2,7%. Такий прогноз буде реальним за умови, якщо торгова напруженість не буде наростати, вихід Великобританії з ЄС буде супроводжуватися створенням прозорої основи для майбутніх торговельних відносин, геополітичні конфлікти не будуть наростати, і стане можливим подолання кліматичних катаклізмів.

Раніше "Коментарі" писали, що українська гривня стала однією з найбільш недооцінених валют світу. Реальний курс нацвалюти в нашій країні повинен бути на рівні 10,05 грн. за долар, про що свідчить "Індекс Біг-Маку".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!