Головна Новини Бізнес економіка Ринкова вартість Alphabet вперше перевищила 1 трлн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринкова вартість Alphabet вперше перевищила 1 трлн доларів

Материнська компанія Google приєдналася до «клубу одного трильйона»

17 січня 2020, 02:57 comments1985
Поділіться публікацією:
Ринкова вартість Alphabet вперше перевищила 1 трлн доларів

Ринкова вартість компанії Alphabet перевищила 1 трлн доларів. За підсумками торгів 16 січня на біржі NASDAQ вартість акцій Alphabet класу А склала 1450,16 дол., а ціна закриття класу C — 1451,70 дол. В результаті загальна вартість компанії рекордно зросла, перевищивши позначку в 1 трлн дол. Про це пише РБК.

Відзначається, що вартість акцій Alphabet за 16 днів нинішнього року зросла на 7,5%, в той час як індекс Nasdaq піднявся на 3,4%. У той же час, протягом минулого року акції компанії продемонстрували зростання на 28%.

Згідно з інформацією дослідницької компанії eMarketer, в 2019 році на частку Google довелося 73% рекламного ринку в пошукових системах США і 31,1% світового обсягу цифрової реклами. У третьому кварталі минулого року виручка підприємства досягла 40,5 млрд дол. – на 20% більше, ніж за третій квартал 2018 року.

Крім Alphabet в "клубі одного трильйона" знаходиться Apple. Капіталізація цій компанії перевищила позначку в 1 трлн дол. ще влітку 2018 року, а ось остаточно осіла в списку після вересня минулого року. На сьогоднішній день вартість компанії становить 1,41 трлн дол.

Також у списку була китайська PetroChina – в 2007 році. Правда зараз капіталізація становить 158 млрд дол.

Microsoft переступила трильйонний поріг у квітні 2019 року і зараз її вартість знаходиться на рівні 1,25 трлн дол. Найбільше вражає вартість Saudi Aramco, яка на сьогодні складає близько 7 трлн дол. Позначку в трильйон переступав і Amazon. Правда втриматися не вдалося і зараз капіталізація становить 937,7 млрд дол.

Раніше "Коментарі" писали, що темпи зростання світової економіки стрімко знижуються.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!