Головна Новини Бізнес економіка Глава МВФ попередила світ про можливу Велику депресію
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава МВФ попередила світ про можливу Велику депресію

Керівник МВФ звернула увагу на зростання нерівності у доходах і зміцнення популізму

18 січня 2020, 14:15 comments3095
Поділіться публікацією:
Глава МВФ попередила світ про можливу Велику депресію

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва не виключила, що світова економіка може повернутися у Велику депресію, яка трапилася в першій половині ХХ століття. Про це вона заявила під час виступу в Інституті міжнародної економіки Петерсона у Вашингтоні, передає видання The Guardian.

Георгієва нагадала, що Велика депресія була спричинена нерівністю між різними групами населення і нестабільністю фінансового сектору. За її словами, за останні 20 років різниця в доходах між країнами скоротилася, однак нерівність всередині країн тільки збільшилася. Наприклад, у Великобританії 10% найбагатших людей володіють таким сукупним доходом, як і 50% найменш заможних британців. Тенденція до зростання нерівності доходів може призвести до політичних потрясінь і посилення позицій популістів.

За її словами, у найближчі 10 років посилення торгового протекціонізму і зміна клімату можуть призвести до соціальної та фінансової нестабільності у світі.

Як повідомляв сайт "Коментарі", темпи зростання світової економіки в 2019 році знизилися до показників часу глобальної фінансової кризи 2008 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!