Головна Новини Бізнес економіка Boeing зупиняє випуск літаків 737 Max
commentss НОВИНИ Всі новини

Boeing зупиняє випуск літаків 737 Max

Зараз на стоянках компанії знаходяться близько 400 нових Boeing 737 Max, які не можна продати

21 січня 2020, 22:39 comments2150
Поділіться публікацією:
Boeing зупиняє випуск літаків 737 Max

Складальна лінія одного з найбільших світових виробників авіаційної, космічної та військової техніки Boeing в Рентоні, штат Вашингтон, припинила будівництво самого популярного літака Boeing. Про це повідомили в компанії в понеділок, 20 січня, передає CNN.

Boeing оголосив про плани тимчасово призупинити виробництво літаків на невизначений термін у грудні, але тоді не були конкретно названі дати.

Компанія не буде звільняти робітників через зупинку виробництва, але через зупинки поставок літаків, які вже виготовлені, може бути завдано шкоди економіці Америки. У будь-якому випадку зупинка і запуск виробництва літаків не пройдуть безслідно для компанії.

Заборону на польоти Boeing 737 Max було накладено після двох смертельних аварій в Індонезії та Ефіопії, в яких загинули всі 346 осіб на борту. Незважаючи на те, що компанія не могла поставляти літаки замовникам, виробництво не зупинялося – випускалися по 42 літаки на місяць. На сьогоднішній день у компанії є близько 400 готових Boeing 737 Max, припаркованих у Вашингтоні і Техасі, і які очікують доставки авіакомпаніям по всьому світу. У той же час авіабудівник не отримає гроші за літаки, поки вони не будуть доставлені замовнику.

У компанії сподівалися, що Boeing 737 Max отримає дозвіл на польоти до кінця 2019 року. Але в грудні адміністратор Федерального авіаційного управління США Стівен Діксон, оголосив, що дозвіл буде видано не раніше 2020 року.

Співробітників, які працювали над будівництвом даних літаків звільняти не планують – їх переведуть в інші підрозділи компанії, для чого є кілька причин. Згідно з федеральним законом про працю, Boeing повинен буде виплатити їм усі гроші протягом 60 днів після повідомлення про звільнення, а оскільки Boeing все ще сподівається відновити роботу на літаку найближчим часом, він, ймовірно, вирішив заощадити.

Раніше "Коментарі" писали, що аерокосмічна корпорація Boeing звільнила свого главу Денніса Мюленберга із займаної посади без вихідної допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!