Головна Новини Бізнес економіка Україна розмістила євробонди під рекордно низькі ставки
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна розмістила євробонди під рекордно низькі ставки

Прем'єр зазначає, що це принесе додаткові гроші до держбюджету

22 січня 2020, 23:54 comments2081
Поділіться публікацією:
Україна розмістила євробонди під рекордно низькі ставки

Україна сьогодні оголосила про випуск десятирічних облігацій на суму 1,25 млрд євро під 4,375% річних, що є рекордно низьким показником для нашої країни. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів України.

У той же час, рік тому ставки на зовнішні запозичення становили близько 6,75% річних.

У розміщенні взяли участь понад 350 фондів. На піку заявок попит з боку інвесторів перевищив пропозицію майже в 7 разів.

Крім того, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук зазначив, що завдяки такому рішенню країна зможе економити до 2 млн грн. державних грошей на день.

Раніше "Коментарі" писали, що станом на початок листопада, обсяг вкладень нерезидентів в ОВДП перевищив показник у 100 млрд грн., що є рекордним показником для України. Варто відзначити, що в жовтні ОВДП вперше розміщувалися через платформу Bloomberg. У Національному банку України відзначають, що таким чином наша країна поступово переводить державний борг з іноземної валюти в національну. Правда, поки валютна складова все ще значно перевищує гривневу. Крім того, співвідношення держборгу і ВВП скорочується. За підсумками 2018 року це співвідношення становило 60,9%, тоді як роком раніше – більше 70%. У Міністерстві фінансів очікують, що у 2019 році співвідношення держборгу і ВВП не перевищить 60%, а за підсумками 2020 року планують скоротити цей показник до 45-50%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!