Головна Новини Бізнес економіка ЄС призупинив імпорт м’яса з України через пташиний грип
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС призупинив імпорт м’яса з України через пташиний грип

У Держпродспоживслужбі повідомили, що ситуація з грипом птиці перебуває під контролем, тому такого рішення від ЄС не очікували

23 січня 2020, 14:30 comments2387
Поділіться публікацією:
ЄС призупинив імпорт м’яса з України через пташиний грип

ЄС призупинив імпорт м’яса птиці з України, порушивши попередні партнерські домовленості між країнами, повідомили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Так, Європейська комісія повідомила вчора ввечері, що тимчасово зупиняє ввезення з України на територію ЄС м’яса птиці, м’ясної продукції з птиці та термічно необроблених продуктів з птиці. Зазначимо, що яйця та яєчна продукція під обмеження не потрапили.

У службі наголосили, що Україна відповідно до міжнародних зобов’язань на випередження повідомила партнерам про виявлення випадку пташиного грипу. Наголошується, що українські заходи щодо контролю та ліквідації грипу птиці визнані еквівалентними тим, які здійснюють країни-члени ЄС. Тож рішення ЄС для України було "приголомшливо неочікуваним".

Нагадаємо, 18 січня загибель птиць через грип зафіксували у Вінницькій області. Наразі уся заражена птиця знищена гуманним безкровним методом та спалена, тривають дезінфекційні заходи. У Держпродспоживслужбі наголосили, що ситуація з грипом птиці перебуває під контролем.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що медики розповіли про небезпеку червоного і білого м'яса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!