Головна Новини Бізнес економіка Сорос віддасть 1 мільярд доларів на боротьбу з авторитарними країнами і зміною клімату
commentss НОВИНИ Всі новини

Сорос віддасть 1 мільярд доларів на боротьбу з авторитарними країнами і зміною клімату

На форумі в Давосі мільярдер Джордж Сорос назвав дві головні, на його думку, проблеми сучасності

24 січня 2020, 09:50 comments5645
Поділіться публікацією:
Сорос віддасть 1 мільярд доларів на боротьбу з авторитарними країнами і зміною клімату

Мільярдер Джордж Сорос заявив, що виділить 1 мільярд доларів на створення глобальної інституції, щоб боротися з авторитарними урядами і проблемою зміни клімату. Про це він сказав на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє Bloomberg.

Саме ці дві проблеми, на думку Сороса, несуть найбільші загрози для людства. Міжнародну платформу для навчання та досліджень створять на базі університетської мережі "Відкрите суспільство", яка буде співпрацювати з підтримуваними Соросом Центрально-Європейським університетом та Бард-коледжем.

Відзначимо, що в своєму виступі він торкнувся широкого кола питань, включаючи "перегріту" економіку США, домінування Facebook і авторитарне правління кількох світових лідерів. А президента США Дональда Трампа, зокрема, назвав "шахраєм і абсолютним нарцисом".

"Беручи до уваги надзвичайну кліматичну ситуацію і заворушення в усьому світі, не буде перебільшенням сказати, що 2020 рік і наступні кілька років будуть визначати не тільки долю Сі та Трампа, але і долю світу", — сказав він.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що експерти оцінили виступ президента України Володимира Зеленського на форумі в Давосі і розповіли, чи  слід чекати Україні на інвесторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!