Головна Новини Бізнес економіка Милованов пояснив, чому в Україні скоротилися обсяги промисловості
commentss НОВИНИ Всі новини

Милованов пояснив, чому в Україні скоротилися обсяги промисловості

Милованов назвав основні фактори, які вплинули на промисловість

27 січня 2020, 22:43 comments2235
Поділіться публікацією:
Милованов пояснив, чому в Україні скоротилися обсяги промисловості

Обсяги промислового виробництва в Україні в 2019 році скоротилися на 1,8%. Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов перерахував на своїй сторінці в Facebook кілька причин для цього.

Міністр зазначив, що зростання конкуренції і перехід на нові технології, який вимагає технологічного переозброєння змусили підприємства провести модернізацію. Це, в свою чергу, негативно відбилося на виробництві.

Крім того, через скорочення попиту на енергоресурси, який в свою чергу став наслідком рекордно теплої зими, у грудні значно скоротилися постачання електроенергії, газу і пари – на 15,7%. Також на 17,3% скоротилися обсяги видобутку вугілля. Але найбільше скоротилися обсяги металургійного виробництва (на 10%) і машинобудування (14,5%). Значне падіння промисловості в останній місяць минулого року вплинуло на загальнорічну статистику.

Милованов також зазначив, що на промисловість більше всього вплинули:

1) негативна зовнішня кон'юнктура для чорних металів, а також протекціоністських заходів з боку США, за якими слідували кількісні обмеження ЄС, Єгипту, які додатково негативно вплинули на виробництво та експорт продукції української металургії;
2) тривалої дії ряду негативних чинників, зокрема:

• торговельних обмежень з боку Російської Федерації на продукцію машинобудування українського походження, введені Російською Федерацією транспортні обмеження (порти Азовського моря, що збільшувало навантаження на залізницю),
• недостатніх обсягів і високої вартості кредитування, що стало наслідком дотримання Національним банком жорсткої монетарної політики, а також істотної ревальвації гривні, яка послаблювала позиції українських експортерів і посилювала конкурентоспроможність імпорту на внутрішньому ринку.

Раніше "Коментарі" писали, що в 2019 році виробництво електронних верстатів впало на 16%, текстильне виробництво – майже на 10%, металургія – на 3,1%. Наголошується, що в грудні минулого року індекс промислової продукції скоротився на 8,3%, порівняно з даними за грудень 2018 року. У підсумку індекс промислової продукції склав 98,2%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!