Головна Новини Бізнес економіка Транзит російського газу через Україну в Європу подорожчав на 2% - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Транзит російського газу через Україну в Європу подорожчав на 2% - ЗМІ

З'явилися деталі контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом" на транзит російського газу через Україну

31 січня 2020, 11:09 comments1731
Поділіться публікацією:
Транзит російського газу через Україну в Європу подорожчав на 2% - ЗМІ

НАК "Нафтогаз України" підвищив тариф на транзит російського газу в Європу, тому з 1 січня "Газпром" повинен платити українській держкомпанії на 2% більше, ніж торік. Про це передає РБК.

Повідомляється, що такі дані містить проект договору між "Нафтогазом" і "Газпромом" на найближчі п'ять років. За повідомленням ЗМІ, ці умови збереглися у підписаному компаніями варіанті. Так, транзит російського газу через Україну в Європу може обійтися більш ніж в 7 млрд доларів за п'ять років. Повідомляється, що якщо РФ потрібно буде поставити більше, ніж обумовлено в контракті, тариф може зрости до 45%.

Додамо, що загальний обсяг транзиту газу на найближчі п'ять років складе 225 млрд куб. м: 65 млрд куб. м цього року і 40 млрд куб. м — у наступні.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в "Нафтогазі" порівняли новий контракт з договором 2009 року. Так, попередній договір між "Нафтогазом" і "Газпромом" не мав зобов'язань типу "качай або плати". Тобто, у російського "Газпрому" була можливість при правильній процедурі скоротити транзит до нуля і при цьому — не заплатити ніяких грошей. У "Нафтогазі" нагадали, що минула транзитна угода мала таке зобов'язання — купувати не менше 40 млрд кубометрів газу за ціною, яка вище ринковою. Зараз такого правила контракт не має.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!