Головна Новини Бізнес економіка В Україні запустили Госаграрний реєстр
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запустили Госаграрний реєстр

Аграрії зможуть залишати заявки на отримання підтримки від держави

31 січня 2020, 11:55 comments2344
Поділіться публікацією:
В Україні запустили Госаграрний реєстр

В пілотному режимі в Україні вже почав працювати державний аграрний реєстр. Це дозволить всім агровиробникам країни більш оперативно співпрацювати з органами державної влади, передає прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Як зазначається, сервіс працює в онлайн-режимі, а користуватися ним можна безкоштовно. Для того, щоб аграрії могли подавати заявки на виправлення помилок в кадастрі, або документи на отримання держпідтримки, попередньо необхідно зареєструватися. Також сервіс дозволяє виробникам перевіряти інформацію про себе в чотирьох реєстрах. А саме: держземельному кадастрі, реєстрі юридичних та фізичних осіб, реєстрі прав і реєстрі тварин. Це можливо завдяки тому, що аграрний реєстр об'єднує інформацію перерахованих вище чотирьох реєстрів.

В прес-службі підкреслюють, що для реєстрації в аграріїв повинен бути свій цифровий підпис (ЕЦП). У Київській, Черкаській, Одеській, Львівській, Волинській і Миколаївській областях будуть працювати мобільні бригади операторів. Вони допоможуть аграріям проходити реєстрацію, а також почнуть збирати відгуки від користувачів щодо самого реєстру. Ще аграрії зможуть передати таким бригадам свої побажання та пропозиції щодо поліпшення роботи сервісу.

Аграрний реєстр був запущений, щоб упорядкувати і раціоналізувати в Україні земельні питання. Також, це простий і легкий спосіб взаємодії між державою і сільськогосподарськими виробниками. Зареєструватися в аграрному реєстрі можна буде з 5 лютого за посиланням.

Раніше "Коментарі" писали, що аграрії по всій Україні протестували проти продажу землі іноземцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!