Головна Новини Бізнес економіка Держбюджет у січні недоотримав 13,8 млрд грн – Міністерство фінансів
commentss НОВИНИ Всі новини

Держбюджет у січні недоотримав 13,8 млрд грн – Міністерство фінансів

Серед причин недовиконання доходів бюджету зазначена зміна макроекономічних показників

1 лютого 2020, 20:00 comments2390
Поділіться публікацією:
Держбюджет у січні недоотримав 13,8 млрд грн – Міністерство фінансів

У цьому місяці державний бюджет країни недоотримав доходів на суму 13,8 млрд грн. Про виконання державного бюджету звітувало Міністерство фінансів України.

Так, за даними Державної казначейської служби України, у січні доходи загального фонду державного бюджету склали 42,6 млрд грн та були на 13,8 млрд грн меншими за розпис. Серед причин недовиконання доходів зазначена зміна макроекономічних показників порівняно з прогнозом уряду, затвердженим у жовтні 2019 року. Йдеться про міцніший обмінний курс гривні, менший обсяг імпорту та нижчі ціни на газ.

Зокрема доходи загального фонду державного бюджету від податків та зборів (з врахуванням сум відшкодованого ПДВ) були на 5,9 млрд грн нижчими через низку факторів. Так, надходження від акцизу з вироблених в Україні товарів були на 2,2 млрд грн нижчими за розпис, від рентних платежів – на 2,4 млрд грн нижчими, а також недонадходження від ПДФО становило 0,24 млрд грн, а надходження від ПДВ з врахуванням відшкодування — були на 2,5 млрд грн нижчими за план.

Нагадаємо, Національний банк України знизив облікову ставку з 13,5% до 11%. І прогнозує до кінця року її зниження до 7% – "завдяки швидкому поліпшенню макроекономічної ситуації в країні". При цьому відбувається девальвація гривні і спад промислового виробництва. Експерти охарактеризували для видання "Коментарі" процеси, що відбуваються у вітчизняному фінансово-економічному секторі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!