Рекордне зростання акцій Tesla зробило Ілона Маска багатшим на 13,5 млрд доларів

Стан Ілона Маска зростає рекордними темпами

Завдяки швидкому зростанню акцій Tesla Ілон Маск в з початку року збільшив свій статок більше, ніж будь-хто інший. Про це пише Business Insider.

Акції виробника електромобілів злетіли більш ніж на 80% з початку січня, збільшивши чистий капітал свого співзасновника та генерального директора на 13,5 млрд дол., за даними Bloomberg — це найбільший приріст, ніж у когось іншого згыдно індексу Bloomberg Billionaires Index .

Маск, який володіє близько 20% Tesla і більшою частиною акцій SpaceX, вже перескочив із 35-го місця у списку найбагатших людей у світі на 22 місце, повідомляє Bloomberg. Він обійшов колишню дружину керівника Amazon Джеффа Безоса, Маккензі, а також співзасновника Nіke Філа Найта і магната казино Шелдона Адельсона.

Ринкова капіталізація Tesla недавно перевищила 100 млрд дол. У вівторок акції стартапу подорожчали ще на 20% - до 780 дол. за акцію, збільшивши свою ринкову капіталізацію до більш ніж 140 млрд дол.

Якщо ринкова капіталізація Tesla зросте щонайменше до 650 млрд дол. і утримується на цьому рівні, а Tesla збільшить свій річний дохід до 175 млрд дол., прибуток Маска перевищить всі очікування.

Раніше "Коментарі" писали, що виручка компанії Tesla у четвертому кварталі 2019 року показала, що виробник електромобілів отримав 7,38 млрд дол. доходу, перевищивши очікування Уолл-Стріт. Результати, які були детально описані в оновленому листі, опубліковані в середу, 29 січня.