Гончарук розповів, що робить уряд для легалізації ринку праці в Україні

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук розповів, що уряд активно працює над тим, щоб у країні стало більше легальних робочих місць

Практично кожен п'ятий українець працює не офіційно. Найчастіше люди нашій країні працевлаштовані у сільському господарстві, оптовій і роздрібній торгівлі, будівництві, транспорті та кур'єрській діяльності. Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Глава уряду зазначає, що станом на сьогоднішній день 600 інспекторів праці провели особисту роз'яснювальну роботу для понад 180 тис. роботодавців у сфері торгівлі, при цьому понад у 56 тис. випадків до візитів долучалися Пенсійний фонд, Державна податкова служба, Державна служба зайнятості і органи місцевого самоврядування. У результаті за 2 тижні до ДПС надійшли понад 107 тис. повідомлень про укладення трудових договорів з 202 тис. працівниками.

Крім того, інспекційна кампанія триває і в уряді розраховують створити понад 200 тис. нових легальних робочих місць. Мета на 5 років – 1 млн робочих місць.

норми щодо звільнення і передбачені новим законопроектом.