Головна Новини Бізнес економіка Як коронавірус вплине на економіку: два варіанти від МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як коронавірус вплине на економіку: два варіанти від МВФ

Глава Міжнародного валютного фонду пояснила, чи чекати кризи в економіці через коронавірус

19 лютого 2020, 17:15 comments2344
Поділіться публікацією:
Як коронавірус вплине на економіку: два варіанти від МВФ

Існує кілька сценаріїв впливу коронавірусної епідемії на світову економіку, залежно від того, наскільки оперативно буде стримуватися розповсюдження вірусу. Про це повідомляє директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва.

Так, на сайті МВФ говориться, що коронавірус – "це невизначеність" і "серйозне нагадування про те, як крихкому відновленню можуть загрожувати непередбачені події". У разі, якщо атака "уханьського" вірусу незабаром закінчиться, то економіка Китаю зможе швидко відновитися. Як зазначили в МФВ, буде різке падіння зростання ВВП в Китаї в першому кварталі 2020 року, але лише невелике зниження за весь рік. А ось наслідки для інших країн будуть відносно незначними і короткочасними, в основному, через тимчасові збої у мережі постачань, сфері туризму і внаслідок обмежень на поїздки.

Якщо ж коронавірусна епідемія затягнеться, то це призведе до більш різкого і більше тривалого уповільнення зростання в Китаї. При цьому, явище буде носити глобальний характер через більш істотні збої у сфері продажу, а також падіння довіри інвесторів.

У МВФ додали, що навіть за найкращих сценаріїв прогнозовані темпи глобального зростання економіки все ще залишаються скромними у багатьох частинах світу. І в середньостроковій перспективі очікується, що зростання залишиться нижче середніх історичних показників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені в Китаї прийшли до позитивного висновку: пік коронавірусної інфекції вже залишився позаду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!