Головна Новини Світ Китай Пік коронавірусу позаду - китайські вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

Пік коронавірусу позаду - китайські вчені

У Китаї вчені прийшли до висновку, що найбільший спалах коронавірусної епідемії вже пройшов

19 лютого 2020, 14:48 comments6344
Поділіться публікацією:
Пік коронавірусу позаду - китайські вчені

Китайські вчені повідомляють, що епідемія коронавірусу досягла свого піку між 24 та 26 січня. А з 11 лютого спостерігається тенденція до зниження загальної епідемічної кривої, тобто поширення хвороби, особливо за межами провінції Хубей, сповільнюється. Про це йдеться в доповіді вчених, опублікованому в журналі Chinese Journal of Epidemiology.

Так, за даними дослідження, більшість інфекцій COVID-19 характеризуються як легкі – приблизно 80,9%, ще 13,8% — тяжкі, а 4,7% — вчені назвали критичними. Тому в більшості людей, заражених новим коронавірусом, спостерігаються легкі симптоми. А ось до найбільшого ризику захворювання схильні літні пацієнти з супутніми захворюваннями. Найвищий рівень смертності зафіксовано саме серед людей у віці 80 років і старше — 14,8%. При цьому, найчастіше помирають від ускладнень пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, далі йдуть люди з діабетом, хронічними респіраторними захворюваннями і гіпертонією. Випадків смерті серед дітей у віці до 9 років не було, хоча і двічі інфекцію виявили у новонароджених, які заразилися від своїх матерів. До 39 років рівень смертності залишається низьким — 0,2%. Загальний рівень летальних випадків зараження вірусом склав 2,3%.

Вчені додали, що ізоляція Ухані, епіцентру епідемії, стала важливим моментом в уповільненні поширення коронавірусу.

Однак в доповіді також наголошується, що коронавірус може "перечекати" і з часом перетворитися на нову форму інфекції, тому закликають лікарів бути насторожі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Китаї український літак евакуює тільки здорових людей, заражених коронавірусом залишать на місці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!