Головна Новини Бізнес економіка "Більше 80% пенсіонерів України отримують соцвиплати, нижче прожиткового мінімуму", - Мінсоцполітики
commentss НОВИНИ Всі новини

"Більше 80% пенсіонерів України отримують соцвиплати, нижче прожиткового мінімуму", - Мінсоцполітики

У Кабміні намагаються вирішити проблему, за якої більшість пенсіонерів фактично отримують до 4 000 гривень щомісяця

20 лютого 2020, 20:44 comments3148
Поділіться публікацією:
"Більше 80% пенсіонерів України отримують соцвиплати, нижче прожиткового мінімуму", - Мінсоцполітики

82,7% пенсіонерів отримують пенсію до 4 000 тисяч гривень, а це нижче фактичного прожиткового мінімуму, що є ключовою проблемою, яка потребує вирішення. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики в Україні.

Так, за словами першого заступника глави Мінсоцполітики Наталії Ненюченко, чиновники вийшли на той рівень, коли подібні "дірки" соціального забезпечення населення можна обговорювати публічно, виявляючи ключові проблеми та знаходячи рішення.

"При наявності обмеженого фінансового ресурсу солідарної пенсійної системи, тіньової зайнятості, тіньової виплати заробітної плати та враховуючи те, що лише 5% працюючих беруть участь в системі недержавного пенсійного забезпечення (при цьому більшість платять внески не регулярно і в недостатньому розмірі), рівень пенсійного забезпечення майбутніх пенсіонерів буде знижуватися", — зазначила Ненюченко.

Крім того, вона додала, що неналежне державне регулювання інклюзивної середовища і доступних послуг не дозволяє літнім людям інтегруватися в соціум, вести повноцінне життя, а зараз міністерство займається розробкою Концепції щодо усунення цих недоліків системи.

"Програми діяльності Уряду та його реалізація буде сприяти спрощенню системи солідарного пенсійного страхування, посилення стимулів до сплати єдиного соціального внеску та виведення "з тіні" доходів. Стимулювати до накопичень на власну старість і їх захисту від зловживань у фінансовому секторі. Забезпечить розвиток і належне державне регулювання надання соціальних послуг особам похилого віку ", — підкреслила міністр.

Нагадаємо. раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні мають намір підвищити пенсійний вік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!