Глава "Нафтогазу" Коболєв пояснив низьку ціну на газ в Європі

Андрій Коболєв дав прогноз вартості газу в Європі

Низькі ціни на газв Європі обумовлені надмірною пропозицією та протримаються ще кілька років. Таку заяву і прогноз зробив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв у своєму виступі на Українському енергетичному форумі, який пройшов у Києві.

На думку топ-менеджера, надлишок пропозицій скрапленого природного газу (LNG) істотно впливає на підтримання ціни на газ на низькому рівні.

"Світовий ринок LNG перенасичений. Влітку виробляються великі обсяги, які ніде зберігати. Є обмежені сховища в Європі, споживачі в Азії не можуть їх зберігати, так як у них немає таких сховищ, а споживання падає. Відповідно весь цей газ йде на європейський ринок, де створюється надлишок пропозиції, і ціна падає до дуже низького рівня. Ця тенденція буде мати місце протягом кількох наступних років", - сказав Коболєв.

Голова "Нафтогазу" також уточнив, що відповідно до очікувань фахівців компанії, такі зміни будуть стійкими ще 2-3 роки.

Як повідомляв портал "Коментарі", "Нафтогазі" розробили програму "Тризуб", яка передбачає збільшення газовидобутку в країні за трьома напрямками. Про це повідомив глава газового дивізіону "Нафтогазу" Андрій Фаворов. За словами чиновника, ресурси старих родовищ були вичерпані і колишніх обсягів видобутку не варто очікувати.