Головна Новини Бізнес економіка Мільйони китайських компаній можуть закритися через коронавірус, – Bloomberg
commentss НОВИНИ Всі новини

Мільйони китайських компаній можуть закритися через коронавірус, – Bloomberg

Більшість малих і середніх китайських компаній говорять, що у них закінчаться гроші через кілька місяців

25 лютого 2020, 18:55 comments2564
Поділіться публікацією:
Мільйони китайських компаній можуть закритися через коронавірус, – Bloomberg

У той час як велика частина економіки Китаю не працює, оскільки влада намагається стримати епідемію коронавіруса, яким вже заразилися понад 75 тис. чоловік, мільйони компаній намагаються залишитися на плаву. Про це пише Bloomberg.

Опитування малих і середніх китайських підприємств, проведений в цьому місяці, показав, що третина респондентів було достатньо грошей, щоб покрити постійні витрати протягом місяця, а ще третині їх не вистачало протягом двох місяців. Тільки 30% таких фірм змогли відновити свою діяльність через складну процедуру затвердження місцевими органами влади, а також відсутності працівників і фінансування. Про це розповів один із членів китайського уряду.

У той час як уряд Китаю знизив процентні ставки, наказав банкам збільшити кредитування і послабив критерії для компаній, щоб відновити операції, багато приватні компанії в країні кажуть, що вони не змогли отримати доступ до фінансування, яке їм потрібно для виконання майбутніх строків виплати боргів і заробітної плати. Без додаткової фінансової підтримки або раптового відновлення китайської економіки деяким з них, можливо, доведеться закритися назавжди.

Незважаючи на те, що на частку приватного бізнесу припадає 60% економіки та 80% робочих місць в Китаї, він вже давно намагається залучити фінансування, щоб допомогти йому розширитися під час бумів і пережити кризи. За даними Національного інституту фінансів та розвитку Китаю, станом на 2018 рік близько двох третин 80-мільйонного малого бізнесу країни не мали доступу до кредитів.

Голова КНР Сі Цзіньпін у минулі вихідні пообіцяв приділяти більше уваги пожвавленню економіки, проводячи більш активну податково-бюджетну політику, прискорюючи будівельні проекти і вивільняючи резерви для комерційних кредиторів, щоб отримати доступ до великого обсягу коштів.

Підтримка з боку великих китайських банків у відповідь на спалах хвороби досі була фрагментарною, в основному призначена для безпосередньої боротьби з вірусом. Промисловий і комерційний банк Китаю, найбільший кредитор країни, запропонував допомогу приблизно 5% своїм клієнтам — малому бізнесу.

У відповіді на питання Bloomberg News ICBC повідомила, що виділила 5,4 млрд юанів (770 млн дол.), щоб допомогти компаніям боротися з вірусом. Китайські банки також запропонували близько 794 млрд юанів кредитів, пов'язаних із зусиллями щодо стримування, станом на лютий.

Раніше "Коментарі" писали, що в книзі за 1981 рік знайшли передбачення китайського вірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!