Головна Новини Бізнес економіка Авдіївський коксохім заявив про дефіцит сірчаної кислоти через імпортні квот
commentss НОВИНИ Всі новини

Авдіївський коксохім заявив про дефіцит сірчаної кислоти через імпортні квот

Введення урядом квот на імпорт сірчаної кислоти призвело до того, що на Авдіївському коксохімі різко зменшилися запаси сірчаної кислоти

26 лютого 2020, 13:50 comments4820
Поділіться публікацією:
Авдіївський коксохім заявив про дефіцит сірчаної кислоти через імпортні квот

Запаси сірчаної кислоти на Авдіївському коксохімічному заводі впали до рекордно низького рівня, передає "Юапром".

Так, у лютому на підприємство було відвантажено 387 т сірчаної кислоти при потребі 1020 т. Її дефіцит ставить під загрозу повноцінну діяльність підприємства, йдеться в листі директора АКХЗ Є. Миндри на ім'я міністра економіки Т. Милованова та торгового представника Т. Качки.

Зазначимо, що основним постачальником сірчаної кислоти на адресу АКХЗ є фірма "Торгсервіс", яка виступає ексклюзивним посередником українського виробника сірчаної кислоти держпідприємства "Східний ГЗК". Однак на ДП "Східний ГЗК" призупиняли виробництво і підприємство не впоралося з відвантаженнями необхідного обсягу сірчаної кислоти.

У той же час в Україні діють квоти на імпорт сірчаної кислоти, які обмежили можливості покривати дефіцит на українському ринку за рахунок імпортних поставок. Повідомляється, що у разі відсутності достатньої кількості сірчаної кислоти наслідки будуть серйозними.

"Неминуча зупинка технологічного процесу очищення коксового газу від аміаку, що спричинить за собою зупинку процесів уловлювання бензольних вуглеводнів і сірководню, як наслідок припинення передачі очищеного коксового газу на металургійні підприємства/цеху по його спалюванні, — йдеться в листі. — Неочищений коксовий газ вже в місячний термін призведе до виходу з ладу газопровідної апаратури коксових батарей і суттєвого зниження температури, що неприпустимо для повноцінної діяльності підприємства".

Тому підприємство наполягає, що їм необхідно отримувати сірчану кислоту вчасно і в належних обсягах.

Додамо, що уряд вирішив скасувати квоти на імпорт сірчаної кислоти та олеуму 21 лютого. І тепер розглядає можливість введення мит на заміну. Проти цього виступає ряд промислових підприємств. Так, "Укрметалургпром" раніше звертався до Милованова з проханням про якнайшвидше скасування квотування імпортних поставок сірчаної кислоти українським споживачам і заміни його на імпортне мито в розмірі не вище 5%.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що експерти оцінили обсяги інвестицій і підрахували, скільки потрібно мільярдів українській промисловості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!