Головна Новини Бізнес економіка Від індексації розмір пенсії зросте, в середньому, на 216 грн на місяць – Соколовська
commentss НОВИНИ Всі новини

Від індексації розмір пенсії зросте, в середньому, на 216 грн на місяць – Соколовська

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська пояснила, як зростатимуть пенсії українців

2 березня 2020, 18:23 comments4609
Поділіться публікацією:
Від індексації розмір пенсії зросте, в середньому, на 216 грн на місяць – Соколовська

Цього року уряд проведе індексацію пенсій, і, в середньому, розмір виплати зросте на 216 грн на місяць. Про нову стратегію зростання пенсій написала на своїй сторінці у Facebook міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

Так, планується поступово підвищувати пенсії, щоби до 2023-го року розмір середньої збільшився на 1200 грн. Як пояснила міністерка, додаткове підвищення здійснюватиметься у декілька етапів щорічно: у 2020 році — найстарші люди віком від 80 років отримуватимуть більше на 700 грн/міс, далі надбавки чекатимуть на українців віком від 78 років, а потім – підвищать виплати пенсіонерам від 75 років.

"В цьому році Уряд проведе також індексацію пенсій і їхній розмір зросте (йдеться про вік 80+, — ред.). Це плановий і закладений у бюджеті перерахунок! Наш уряд запланував це на вересень, — зазначила Соколовська. — В середньому, від індексації розмір пенсії зросте на 216 грн/міс".

Нагадаємо, з 1 березня українські пенсіонери отримали чергове підвищення пенсій. У Мінсоцполітики запевняють: додали пенсії більшості з 11,3 мільйона нинішніх пенсіонерів (у березні 2019 року надбавку отримали близько 10,3 млн пенсіонерів). За даними Пенсійного фонду України, середня пенсія за віком становить 3064 грн, а з урахуванням індексації у 11% вона виросте більш ніж на 300 грн. Наскільки пенсія встигає за ростом цін і тарифів, а також чи можна проводити індексацію частіше, експерти розповіли виданню "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!