Головна Новини Бізнес економіка Хто в Україні заробляє більше за всіх - дані Держстату
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто в Україні заробляє більше за всіх - дані Держстату

Заробити більше всіх в Україні можна, якщо піднятися в небо.

6 березня 2020, 10:25 comments2359
Поділіться публікацією:
Хто в Україні заробляє більше за всіх - дані Держстату

Найвищі зарплати в 2019-му році отримували працівники авіаційної промисловості. Про це свідчать дані, які опублікувала Державна служба статистики. Середня зарплата в галузі — 27 тисяч 300 гривень.

Потрапили в трійку лідерів за найвищим середньомісячним зарплатам працівники фінансової і страхової сфери (19 тисяч 132 гривні), а також ті, хто має справу з інформацією і телекомунікаціями (17 тисяч 543 гривні).

А ось кому варто задуматися про зміну сфери діяльності, то це листоношам і кур'єрам. Якщо, звичайно, вони хочуть заробляти більше. Серед професій, проаналізованих Держстатом, робота листоноші і кур'єра поки що в Україні найбільш низькооплачувана. Середньомісячна зарплата в цій сфері в 2019 році не дотягла навіть до 6-ти тисяч і склала 5 тисяч 993 гривні.

Досліджували у Державній службі статистики і зарплату в різних регіонах. Лідерство за найвищими зарплатами втримав Київ. В середньому за місяць жителі столиці отримують близько 15 з половиною тисяч гривень. Трохи менше заробляють у Київській області, а також на Донбасі.

Тільки позаздрити їм можуть жителі Чернівецької області. Там середньомісячна зарплата в 2019-му році виявилася найнижчою по Україні — 8 тисяч 66 гривень.

У Державній службі статистики уточнили — аналізували зарплати тільки тих українців, які працюють на підконтрольній території. Доходи українців на окупованих територіях до уваги не брали.

Раніше, нагадаємо, "Коментарі" розповідали про те, що середньомісячна зарплата українців стала меншою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!