Головна Новини Бізнес економіка Fitch підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг України на рівні «B»
commentss НОВИНИ Всі новини

Fitch підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг України на рівні «B»

У рейтинговому агентстві Fitch відзначили прогрес України у питанні реформ

7 березня 2020, 23:03 comments1963
Поділіться публікацією:
Fitch підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг України на рівні «B»

Рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валюті на рівні "B". На сайті організації також наголошується, що прогноз по рейтингах позитивний. Про це пише "УНІАН".

Відзначається, що рейтингове агентство розраховує на подальшу співпрацю між Україною і Міжнародним валютним фондом (МВФ), що дозволить спростити доступ до зовнішнього фінансування, знизити ризики рефінансування, зміцнити макрофінансову стабільність, а також бюджетну стійкість.

Крім того, Fitch відзначили успіхи нашої країни в законодавчому схвалення багатьох реформ, які також повинні позитивно позначитися на економічному становищі. На підвищення рейтингу України також впливають зниження зовнішньої фінансової уразливості і прогрес у питанні реформ.

Раніше "Коментарі" писали, що Україна стала 15-ою з 54 країн у світовому рейтингу зростання мінімальних заробітних плат з підвищенням суми розміром 13,2%. Найбільш активно зростає мінімальна зарплата в Нігерії – підвищилася на 64%, порівняно з 2018 роком. Однак рівень гарантованої мінімальної оплати все одно залишається в цій країні одним з найнижчих у світі — 74 дол. На другому ступені Азербайджан – у нього 37,7%, а на третьому – Аргентина – 37,1%. У топ-5 потрапили ще Саудівська Аравія і Вірменія: мають по 33% і 25% відповідно. Далі за рейтингом йдуть Мексика, Чилі, Пакистан, Північна Македонія, Сербія, Туреччина, Чорногорія, а потім – Польща, Білорусь та Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!