Головна Новини Бізнес економіка Курс на падіння: гривня не втрималася
commentss НОВИНИ Всі новини

Курс на падіння: гривня не втрималася

Валютні гойдалки не пішли на користь українській гривні. Національна валюта продовжила падіння.

11 березня 2020, 08:32 comments3659
Поділіться публікацією:
Курс на падіння: гривня не втрималася

Для української гривні ранок середи почався з поганих новин. Національна валюта продовжила падіння. Про це свідчить офіційний курс, опублікований на сайті Національного банку України.

Гривня знову обвалилася, при чому досить різко. Доларові поступилася ще 39 копійок, а євро і того більше — втратила відразу 56 копійок. Майже не змінився курс стосовно російського рубля. Та й то лише тому, що російська валюта через обвал цін на нафту також стрімко падає.

Зараз офіційний курс НБУ такий: долар коштує 25, 31 грн, євро зупинився на рівні 28,79 грн, російські рубль оцінили в 0, 35 грн.

Варто відзначити, що ще більш відчутно гривня просіла на чорному ринку. Євро подорожчав відразу на гривню, а долар майже на 70 копійок. Ситуація протягом дня може змінюватися в залежності від зміни попиту серед українців та офіційного курсу.

Що стосується найбільших українських банків, то вони відкрилися з такими цифрами:

У "Приватбанку" долар продають по 25, 84 грн, а купують по 25, 10 грн. За євро просять 29, 32 грн, віддають європейську валюту за 28,00 грн.

В "Ощадбанку" долар вам продадуть за 25, 90 грн, а куплять на гривню дешевше — за 24, 90 грн. Ціна за один євро: 29,40 грн, якщо купуєте валюту, 27, 80 грн, відповідно, якщо продаєте.

Раніше у Нацбанку пояснили, з чим пов'язане таке стрімке падіння гривні. В першу чергу, це криза на світових біржах і різкий обвал цін на нафту. Однак, підливають масла у вогонь і самі українці. Створюючи ажіотаж на валютному ринку, вони підіймають ціну іноземної валюти ще більше.

Раніше "Коментарі" писали про ситуацію на російському валютному ринку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!