Головна Новини Бізнес економіка Облікову ставку знижено до 10% – Нацбанк
commentss НОВИНИ Всі новини

Облікову ставку знижено до 10% – Нацбанк

У Нацбанку пояснили, які наслідки поширення коронавірусу ще не позначилися на економічній активності та інфляції в Україні

12 березня 2020, 16:19 comments2251
Поділіться публікацією:
Облікову ставку знижено до 10%  –  Нацбанк

Національний банк України знизив облікову ставку до 10%, про це повідомляється на сайті НБУ.

Так, зниження вступить у силу з завтрашнього дня. У повідомленні наголошують, що НБУ продовжує прогнозоване пом’якшення монетарної політики, щоб повернути інфляцію в цільовий діапазон 5%, а також підтримати економічне зростання в Україні в умовах охолодження світової економіки.

Зазначається, що за два місяці нового року споживча інфляція сповільнилася швидше, ніж прогнозувалося. Дещо нижчою за прогноз була й базова інфляція. Це зумовлено зміцненням гривні, значною пропозицією більшості сирих продуктів харчування, нижчими цінами на енергоносії.

Хоча у НБУ підкреслили, що на економічній активності та інфляції в Україні ще не позначилися такі наслідки поширення коронавірусу: тиск на ціни в бік зниження та охолодження світової економіки; пом’якшення монетарної політики центробанками провідних економік світу і торговельних партнерів України у відповідь на ці процеси; запровадження урядами країн заходів для недопущення поширення COVID-19. Повідомляється також, що, крім падіння цін на світових ринках через коронавірус, на інфляцію в Україні у бік зниження будуть тиснути конкурентні війни між країнами-виробниками нафти.

Раніше "Коментарі" розповіли, як формується облікова ставка і чи слід чекати нового зниження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!