Головна Новини Бізнес економіка Фондовий ринок США пережив рекордне падіння з 1987 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Фондовий ринок США пережив рекордне падіння з 1987 року

Інвестори практично миттєво відреагували на пропозицію ФРС запропонувати банкам кредити

13 березня 2020, 02:07 comments2219
Поділіться публікацією:
Фондовий ринок США пережив рекордне падіння з 1987 року

Фондові індекси США продовжили своє падіння в четвер. На це значно вплинув той факт, що зусилля президента Америки Дональда Трампа по боротьбі зі спалахом коронавірусу розчарували інвесторів, які чекали, що Вашингтон зробить кроки для зміцнення економіки. Про це пише The New York Times.

Торги не минули спокійно, і акції почали швидко повертатися, оскільки інвестори відреагували на рішення Федеральної Резервної Системи (ФРС) запропонувати банкам кредити на суму не менше 1,5 трильйона доларів, щоб допомогти згладити функціонування фінансових ринків. Але до середини дня продажі знову пішли вгору.

S&P 500 закрився зниженням приблизно на 9,5%, що стало найбільшим щоденним падінням з моменту краху фондового ринку в 1987 році, відомого як "Чорний понеділок". Це зниження залишило акції в Сполучених Штатах міцно на ведмежому ринку (термін, що означає зниження на 20 відсотків від самих останніх максимумів).

Для Dow Jones industrial average падіння на 10% було також найгіршим з моменту краху фондового ринку в 1987 році.

Заборона на поїздки особливо сильно вдарила по акціях в Європі, де основні фондові індекси впали більш ніж на 10%. Це також завдало шкоди акцій авіакомпаній. І, враховуючи падіння цін на нафту, енергетичні компанії також виявилися в числі тих, хто програв найбільше за день.

Що таке "Чорний понеділок"

19 жовтня 1987 року став відомий як "Чорний понеділок" на Уолл-Стріт, коли індекс Dow Jones industrial average упав на 22,6%. У Лондоні "Чорний понеділок" тривав протягом двох днів.

У четвер акції обох країн випробували своє найгірше одноденне падіння з тих пір перевершивши своє найбільше зниження під час фінансової кризи в 2008 році.

Але на відміну від акцій у Сполучених Штатах, торгівля в Лондоні була нестійкою протягом багатьох років, оскільки інвестори зіткнулися з невизначеністю виходу Великобританії з Європейського Союзу і економічним хаосом, який це може викликати. Але швидке поширення коронавіруса в Європі вдарило по індексу, і його аналогів на європейському континенті, особливо важко.

Індекс FTSE 100 впав приблизно на 30% з початку року, S&P 500 – на 235.

Раніше "Коментарі" писали, що світові ринки обвалилися після того, як США закрили кордони для європейців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!