Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту досягли 18-річного мінімуму
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту досягли 18-річного мінімуму

Очікується, що ціни на нафту в цьому році досягнуть позначки в 20 доларів за барель

18 березня 2020, 17:51 comments2843
Поділіться публікацією:
Ціни на нафту досягли 18-річного мінімуму

Ф'ючерси на сиру нафту в США впали до 18-річного мінімуму, а Brent досягла 16-річного мінімуму, оскільки введені обмеження на подорожі та соціальні обмеження спрямовані на боротьбу з коронавірусом підняли перспективу самого крутого в історії річного падіння попиту на нафту. Про це пише Reuters.

Нафта марки Brent подорожчала на 1,91 дол., або 6.7%, – до 26,82 дол. за барель після падіння до 26,65 дол., найнижчої ціни з кінця 2003 року. Наголошується, що це найбільш різке падіння цін на нафту з 1980-х років.

Інвестиційні банки і консалтингові компанії сильно урізали свої прогнози попиту, оскільки зростаюче число найбільших міст і економік світу обмежує рух.

"Падіння попиту на нафту через коронавірус виглядає все більш різким", – йдеться в записці Goldman Sachs, яка прогнозує падіння цін на Brent до 20 дол. за барель у другому кварталі, до найнижчого рівня з 2002 року.

Банк очікує скорочення попиту на 8 мільйонів барелів на день до кінця березня і щорічного зниження до 2020 року на 1,1 мільйона барелів на день, що, за його прогнозами, буде найбільшим рекордом.

Rystad Energy пішла ще далі, прогнозуючи зниження попиту в річному обчисленні на 2,8 млн барелів на добу, або на 2,8%, в цьому році.

Раніше "Коментарі" писали, що Саудівська Аравія відмовилася від зусиль по підтримці цін на нафту і тепер готується затопити світові ринки величезними обсягами дешевої нафти, що загнало нафтові ф'ючерси в глухий кут і створило ґрунт для серйозної битви з конкуруючими виробниками, включаючи Росію та Сполучені Штати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!