Головна Новини Бізнес економіка Фунт стерлінгів впав до найнижчого рівня за останні 30 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Фунт стерлінгів впав до найнижчого рівня за останні 30 років

Торги фунта стерлінгів на рівні 1,15 доларів

18 березня 2020, 23:11 comments5565
Поділіться публікацією:
Фунт стерлінгів впав до найнижчого рівня за останні 30 років

Фунт стерлінгів впав до самого низького рівня по відношенню до долара з 1985 року, оскільки поширення епідемії коронавіруса лякає інвесторів. Про це повідомляє ВВС.

В даний час торги фунта стерлінга на ринку знаходяться на рівні 1,15 доларів — за один день валюта впала майже на 5% в ціні. Падіння фунта сталося після того, як фінансові ринки знову впали із-за неможливості придушити побоювання з приводу економічного впливу коронавіруса.

Слабкість фунта стерлінгів частково випливає з питань про те, як уряд Великобританії планує платити за надзвичайні економічні заходи, які воно ввело. Головний аналітик Forbes вважає цей період найгіршим в історії продажів фунта стерлінга, який він тільки може пригадати.

Британський канцлер відкрив пакет заходів стимулювання для британських фірм на суму 350 млрд фунтів стерлінгів, а також гарантії на ділові кредити на суму 330 млрд фунтів. Він же заявив, що країна у мирний час ще ніколи не стикалася з подібною економічною боротьбою.

Однак інвестори вважають, що рятувальні заходи Великобританії можуть тільки "притупити біль", оскільки країни закривають кордони і наказують масове закриття закладів, що призводить до зупинки більшої частини економічної активності.

Як повідомляв портал "Коментарі", США і Канада закривають кордони між державами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!