Головна Новини Бізнес економіка В Bloomberg прогнозують безпрецедентне падіння цін на нафту
commentss НОВИНИ Всі новини

В Bloomberg прогнозують безпрецедентне падіння цін на нафту

Авторитетне видання повідомляє про ціну від $5 за барель

22 березня 2020, 17:30 comments12726
Поділіться публікацією:
В Bloomberg прогнозують безпрецедентне падіння цін на нафту

Згідно з прогнозами трейдерів, ситуація на світовому нафтовому ринку погіршиться і ціни на нафту можуть опуститися до $20 за барель або навіть нижче. Про це повідомляється в журналі Bloomberg, передає видання Бізнес. ua.

Наприклад, експерти банківської корпорації Citigroup переконані (за базовим сценарієм), що в II кварталі 2020-го барель Brent буде коштувати $17 або нижче. Найгірший варіант розвитку Citigroup — падіння цін на нафту до $ 5 за барель, передає Bloomberg.

Прогноз же про $20 за барель або навіть нижче дали 18 з 20 опитаних агентством фахівців. Нафта марки WTI, на їх думку, буде торгуватися ще на $3-5 дешевше. При цьому настільки низька вартість може триматися як кілька тижнів, так і до кінця року.

За словами директора індійської нафтогазової компанії Bharat Petroleum Corp Рамамуфри Рамачандран, позначку $ 20 нафту з легкістю проб'є вже до середини квітня. І це незважаючи на те, що в поточному році НАФТА вже подешевшала на 60%, опустившись до мінімуму 2003 року.

При цьому кілька трейдерів відзначили, що ціна нафти впала настільки сильно, що частина гравців почала купувати паливо, щоб сформувати запас, сподіваючись на майбутнє зростання. Інші торговці вважають, що ціни продовжать знижуватися до рівня, при якому виробники перестануть отримувати прибуток, що змусить їх зупинити видобуток і припинити постачання.

Мінімальною позначкою частина трейдерів вважає вартість виробництва американської сланцевої нафти.

"WTI впаде нижче собівартості видобутку сланцевої нафти в США, що становить близько $20 за барель... Нафтові котирування за місяць можуть досягти $15", — заявив аналітик китайського хедж-фонду Shanghai Youlin Investment Management Co Чжан Ченьфен.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про ймовірні ціни на бензин в Україні у зв'язку з глобальною обвалом ціни на нафту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!