Головна Новини Бізнес економіка Нацбанк запропонував перевести зарплати і пенсії виключно в безготівковий розрахунок
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацбанк запропонував перевести зарплати і пенсії виключно в безготівковий розрахунок

Національний банк України закликає відмовитися від готівки на час карантину

23 березня 2020, 12:01 comments3086
Поділіться публікацією:
Нацбанк запропонував перевести зарплати і пенсії виключно в безготівковий розрахунок

Національний банк України (НБУ) закликав українців відмовитися від готівки і використовувати для розрахунку банківські карти. Таке звернення опубліковано на сторінці регулятора в Facebook. Такі заходи пропонуються на період карантину в рамках заходів з протидії поширенню коронавіруса.

Також НБУ має намір звернутися до уряду з пропозицією здійснювати виплати зарплат, пенсій, допомог, субсидій та інших виплат тільки в безготівковій формі.

"Готівкові потенційно можуть бути носієм вірусу, а подорожі для отримання заробітних плат, пенсій, соціальних виплат, субсидій та інших грошових виплат — наражати вас на небезпеку. Тому Національний банк звертається до Кабінету міністрів і органів місцевого самоврядування щодо переведення всіх організацій, підприємств, фізичних осіб — на здійснення цих платежів виключно у безготівковій формі на банківські рахунки за відкритими для них банківськими картками", — йдеться в повідомленні Нацбанку.

" target="_blank">

Як повідомляв портал "Коментарі", Національний банк України мінімізує ризики передачі коронавіруса через готівкові гроші. Для цього розробили і ввели в дію ряд заходів щодо нерозповсюдження вірусу через банкноти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!