Головна Новини Бізнес економіка Світова економіка вже постраждала через коронавірус більше, ніж під час кризи 2008 року - ОЕСР
commentss НОВИНИ Всі новини

Світова економіка вже постраждала через коронавірус більше, ніж під час кризи 2008 року - ОЕСР

В Організації економічного співробітництва і розвитку оцінили збиток для світової економіки від коронавірусної пандемії

23 березня 2020, 16:28 comments2523
Поділіться публікацією:
Світова економіка вже постраждала через коронавірус більше, ніж під час кризи 2008 року - ОЕСР

Коронавірус підірвав світову економіку на багато років, попереджає генсек Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) Хосе Анхель Гурріа. Про це передає ВВС.

За прогнозами ОЕСР, на відновлення економічного зростання після пандемії Covid-19 потрібні роки. За словами Гурріа, збитки від пандемії вже перевищили збитки від глобальної фінансової кризи 2008 року і терактів 11 вересня 2001-го.

Так, всього кілька тижнів тому політики з G20 вважали, що відновлення прийме форму "V" — з коротким, різким спадом економічної активності, за яким незабаром буде відновлення зростання.

"Вже тоді це було, скоріше, видача бажаного за дійсне, — сказав генсек ОЕРС. — Я не згоден з ідеєю "V"-подібного феномену. Зараз ми знаємо, що це не буде "V". В кращому випадку це буде швидше "U" з довгим періодом "на дні" перш, ніж настане період відновлення. Ми можемо уникнути кривої, схожої на "L", якщо приймемо правильні рішення сьогодні".

Зазначимо, що ОЕСР закликає до чотирьохчастинного плану боротьби зі спалахом: він включає безкоштовне тестування на віруси, найкраще обладнання для лікарів і медсестер, грошові перекази працівникам, включаючи самозайнятих, та податкові канікули для підприємств.

Раніше "Коментарі" писали, що експерти оцінили готовність української економіки протистояти кризі через коронавірус, а також розповіли, чи є оптимізм Нацбанку обґрунтованим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!