Індекс Dow Jones продемонстрував рекордне зростання, оновивши рекорд 1933 року

Тільки 11 фондових індексів S&P 500 завершили торги зниженням

Індекс Dow Jones злетів у вівторок до свого найбільшого одноденного процентного приросту з 1933 року, після того як американські законодавці заявили, що вони були близькі до угоди щодо економічного пакету порятунку у відповідь на спалах коронавірусу, висловлюючи оптимізм після найбільшого розпродажу з часів фінансової кризи. Про це пише Reuters.

Всі три основних фондових індекси США помітно відскочили після не простого розпродажу в понеділок, коли багато країн заявили про закриття кордонів.

Демократи і республіканці заявили, що вони були близькі до угоди щодо стимулюючого законопроекту на 2 трлн дол., спрямованого на надання фінансової допомоги американцям, які залишилися без роботи, а також на допомогу для проблемних галузей промисловості.

Серйозність поширення COVID-19 і очікування агресивних стимулюючих заходів вдарили по фінансових ринках і закінчили 11-річний бичачий біг Уолл-Стріт.

Акції Boeing Co (BA.N) зросли майже на 21% після того, як виконавчий директор Дейв Калхун сказав, що виробник літаків розраховує, що 737 MAX jet повернеться до обслуговування до середини року. Варто відзначити, що акції Boeing Co. втратили майже дві третини своєї вартості з початку 2020 року.

Дані на понеділок показали, що ділова активність у США досягла рекордно низького рівня в березні, зміцнюючи думку експертів про те, що економіка вже перебуває в рецесії.

Торговці все ще зважували невизначеність шляху поширення спалаху коронавірусу.

Dow Jones Industrial Average злетів на 11,37% і зупинився на позначці 20 704,91 пункту, в той час як S&P 500 підскочив на 9,38% до 2447,33. Nasdaq Composite піднявся на 8,12% до 7417,86.

Енергетичний індекс S&P зріс на 16,3%. Індекс великих банків підскочив приблизно на 13%, відстежуючи зростання прибутковості державних облігацій США.

Раніше "Коментарі" писали, що індекс S&P 500 у п'ятницю, 20 березня, впав приблизно на 4%, після зростання раніше в той же день, оскільки настрій на фінансових ринках ставав все гіршим.