Рубрики
МЕНЮ
Татьяна Веремеева
Ціни на продукти харчування в Україні протягом перших двох місяців нинішнього року зросли на 2,4% в порівнянні з даними за аналогічний період минулого року. Про це пише "УНІАН" з посиланням на дані моніторингу цін на основні продукти харчування департаменту Міністерства агрополітики розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
Відзначається, що в період січня-лютого хліб і хлібопродукти подорожчали на 8,5%, макаронні вироби – на 2,6%, цукор – на 0,7%. На 2,6% подорожчали м'ясо і м'ясні продукти, риба і продукти з риби – на 3,1%. На 6,1% зросли ціни на вершкове масло, на 6,5% – на сир, на 6% – на молоко. Фрукти в перші два місяці 2020 року подорожчали на 12,7%, а овочі подешевшали на 12%.
В Україні подешевшали яйця – на 21,5%. Також знизилися ціни на олію – на 2,1%.
Ціни на алкогольні напої і тютюнові вироби у січні-лютому цього року зросли на 12,3%.
Раніше "Коментарі" писали, що ціни на продукти харчування в Україні різко відреагували на новини про карантин і пов'язані з ним обмеження у зв'язку зі спалахом вірусу COVID-19. Так, в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) відзначають, що в деяких регіонах ціни на гречку зросли більш ніж на 50%, пшоно – на 24%, на цукор – на 16%.
Новини партнерів
Новини